Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валя Балканска навърши 80 години

Снимка: БГНЕС

Родопската народна певица Валя Балканска, прочуласе с песента „Излел е Делю хайдутин“, включена в Златната плоча на „Вояджър“ на американските космически апарати, отбелязва днес 80 годишнината си. Нейни записи се пазят в Златния фонд на БНР. В навечерието на празника си Валя Балканска пожела здраве и успехи на всички. „Не броим годините, колкото можем ще ги носим - отбеляза обичаната народна певица и допълни: Живот да има. Аз съм от махала със седем къщи… Как всяка вечер, станеше ли есен до пукната пролет, всяка вечер през къща на седенка. Сега на пътя не се поздравяваме, та камо ли седенка да направим и да съхраняваме традиции и да възраждаме традиции“, каза родопската певица пред радио Кърджали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Джаз лятото в Пловдив продължава

Plovdiv Jazz Summer – лятната програма на един от най-големите джаз фестивали в страната Plovdiv Jazz Fest, започна в средата юли. Фестивалът продължава с три концерта в Лятно кино "Орфей" в Пловдив и един грандиозен безплатен концерт през август в..

публикувано на 05.08.24 в 10:15

Изпълнители от 18 държави на сцената на "Банско джаз фестивал"

От 3 до 10 август Банско за 27-ми път ще бъде джаз. Банско джаз фестивал ще превърне площади, улици, паркове и заведения в планинското градче в огромна жива сцена. Богатата програма включва 135 изпълнители от 18 държави, 24 концерта – по три на..

публикувано на 02.08.24 в 10:15

Деветият фестивал “Опера на върховете” в Белоградчик ще почете Джакомо Пучини

Сред мащабните природни декори на Белоградчишките скали от днес до 18 август ще се състои деветото издание на фестивала “Опера на върховете”. Празникът за меломаните е организиран от Софийската опера и балет. Фестивалът ще бъде открит с операта..

публикувано на 02.08.24 в 08:55