Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев и Стево Пендаровски потвърдиха готовността си за диалог

Снимка: БГНЕС

В телефонен разговор, президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха подготовката на предстоящата официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония. Двамата потвърдиха готовността си за продължаване на активната роля на двете президентски институции в подкрепа за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество. 

В тази връзка Радев и Пендаровски отбелязаха очертаващата се нова динамика в двустранните връзки, която се очаква да доведе до укрепване на доверието между България и Северна Македония. Разговорът бе проведен по инициатива на президента Стево Пендаровски, който поздрави Румен Радев за встъпването в длъжност и му пожела успешен мандат.


Още от категорията

Клетва полага четвъртият служебен кабинет на Румен Радев

Днес клетва ще положи назначеният от президента Румен Радев четвърти служебен кабинет. Това е и стотното правителство на България. На церемония в Гербовата зала в президентството държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното..

публикувано на 02.08.22 в 07:05
Гълъб Донев – премиер на новото служебно правителство

Президентът насрочи парламентарните избори за 2 октомври и назначи служебно правителство

С указ президентът разпусна от 2 август 47-ото Народно събрание и насрочи избори за нов парламент на 2 октомври. Президентът Румен Радев назначи служебно правителство в състав: Гълъб Донев – премиер ; Лазар Лазаров – вицепремиер и министър на..

обновено на 01.08.22 в 14:12
Сграда в Харков, разрушена от руски ракетен обстрел, 31 август 2022 г.

На Босфора очакват първите кораби с украинско зърно

Има голяма вероятност първият кораб със зърно от Украйна по споразумението с Турция и ООН, да потегли в понеделник – 1 август, заяви Ибрахим Калън, говорител на турския президент Реджеп Ердоган. CNN-Turk съобщи, че първият конвой от 16 кораба със зърно..

публикувано на 01.08.22 в 09:05