Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дано си там, дано те има…“ – песен за най-съкровеното у човека

Снимка: youtube

„Дано си там“ е новата песен на ФСБ. Музиката е от Румен Бояджиев и Константин Цеков, създатели на легендарната група. Стиховете са на поетесата Живка Шопова, написала немалка част от текстовете на известни и обичани песни в репертоара на групата, както и на Васил Петров, Детската вокална група „Бон-Бон“ и др. „Това е песен за най-съкровеното у човека – вярата в добрите сили над нас, които ни закрилят“, споделя Живка Шопова.

Основана като студиен проект през далечната 1975 г., ФСБ устоя на много бури, но успя да остане сред предпочитаните рок групи на поколения българи. А песента, която ви предлагаме, за броени дни се изкачи на първа позиция в класацията Топ 20 на БНР.

„Дано си там, дано те има… В душата си те скрих да не е зима…Моля се и още чакам… Дано си там, дано те има…“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04
Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35

"За теб"

Славин Славчев отдавна е познат като един от най-великолепните гласове на своето поколение в българската музика, и то не само в рок сферата, както личи и от най-новата му песен "За теб". Тя бележи няколко нови момента в развитието на Славин: в нея..

публикувано на 04.04.24 в 10:15