Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Дано си там, дано те има…“ – песен за най-съкровеното у човека

Снимка: youtube

„Дано си там“ е новата песен на ФСБ. Музиката е от Румен Бояджиев и Константин Цеков, създатели на легендарната група. Стиховете са на поетесата Живка Шопова, написала немалка част от текстовете на известни и обичани песни в репертоара на групата, както и на Васил Петров, Детската вокална група „Бон-Бон“ и др. „Това е песен за най-съкровеното у човека – вярата в добрите сили над нас, които ни закрилят“, споделя Живка Шопова.

Основана като студиен проект през далечната 1975 г., ФСБ устоя на много бури, но успя да остане сред предпочитаните рок групи на поколения българи. А песента, която ви предлагаме, за броени дни се изкачи на първа позиция в класацията Топ 20 на БНР.

„Дано си там, дано те има… В душата си те скрих да не е зима…Моля се и още чакам… Дано си там, дано те има…“

Още от категорията

“По стъпките на Балдуин Фландърски”

“По стъпките на Балдуин Фландърски” нарекоха своя съвместен проект саксофонистът Бернар Гюо от Белгия, пианистът Събин Тодоров и тромпетистът Венци Благоев от България. Младият белгийски музикант е автор на голяма част от пиесите, които бяха представени на..

публикувано на 11.11.09 в 14:45

Итамара Кооракс завладя публиката с топли бразилски ритми

Бразилия все още е малко позната у нас. Родината на писателя Жоржи Амаду и самбата, на хубавото кафе и безбройните сапунени сериали, си остава далечна и екзотична. Въпреки глобализацията и все по-активните процеси на обмен между нашите две страни. Истински..

публикувано на 11.11.09 в 14:33

Атанас Косев празнува 75-годишнината си с дебют в Музикалния театър

Известният композитор Атанас Косев празнува 75-годишнината си с дебют в Музикалния театър. Мюзикълът за деца и възрастни "Снежанка и седемте на джуджета" - по текст на Димитър Димитров - е първата постановка на негова творба на тази сцена...

публикувано на 10.11.09 в 11:33