Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заведенията в София бойкотират противоепидемичните мерки

Снимка: БГНЕС

Мащабните съвместни проверки на 5 институции отчетоха, в първия ден от въвеждането на вечерен час и ограничен капацитет на работа (27 януари), че заведенията масово отказват да спазват мерките. 

Въпреки актовете за нарушение на заповедта, на стойност между 300 и 1000 лева за физическо лице и между 500 и 2000 за юридическо, собствениците на заведения смятат да бойкотират заповедта на здравния министър и тази вечер. Независимо от предупрежденията за масови проверки и глоби те заявиха, че ще продължат работата си както обикновено.

Още от категорията

Отбелязваме Международния ден на река Дунав

Днес, 29 юни, държавите по дунавското поречие отбелязват за 19-а поредна година Международния ден на река Дунав. На тази дата през 1994 г. в София е подписана Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав. Десет години..

публикувано на 29.06.22 в 06:15

Леко покачване на температурите

През нощта ще преобладава ясно време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планините и на отделни места там ще превали. В повечето райони ще бъде тихо. Утре ще бъде предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат и..

публикувано на 28.06.22 в 18:05

София влезе в жълтата Covid зона

Столицата вече се намира в жълтата зона (втора по интензивност) по показателя двуседмична заболеваемост от Covid-19, става ясно от картата, публикувана на сайта на Националния център по заразни и паразитни болести. Само през последната седмица са..

публикувано на 28.06.22 в 13:55