Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Украйна е готова на преговори, но ще брани Киев

Последици от обстрел през нощта в жилищен район в Киев, 25 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна е готова да преговоря с Русия за неутрален статут, но иска гаранции за сигурност, заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.  

Близките 3 дни ще са ключови за Украйна в отразяването на руската агресия, коментира съветникът. „Безусловно, вчера беше тежък ден. Беше тежка и нощта. Ще е тежко и днес, може би и утре и вдругиден. Това са ключови дни през които ще стане ясно „кой кой е“ в тази страна, изобщо в региона и в глобалния свят“, заяви Подоляк.

Боеве се водят в самия Киев. Обезвредена е група руски диверсанти в украински униформи, които са опитали да проникнат в центъра. Свален е руски Су-27 и е заловен пилотът на самолета. Украинската национална агенция УНИАН, съобщи, че в белоруския Гомел са пристигнали руски авиодесантчици, които ще разширят атаката срещу Киев. Все още се води бой за летището край квартал Оболонски на столицата. Продължават и руските ракетни атаки срещу цялата страна. Военното министерство призова цивилните при възможност да атакуват окупаторите с коктейли „Молотов“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51