Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Украйна е готова на преговори, но ще брани Киев

Последици от обстрел през нощта в жилищен район в Киев, 25 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна е готова да преговоря с Русия за неутрален статут, но иска гаранции за сигурност, заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.  

Близките 3 дни ще са ключови за Украйна в отразяването на руската агресия, коментира съветникът. „Безусловно, вчера беше тежък ден. Беше тежка и нощта. Ще е тежко и днес, може би и утре и вдругиден. Това са ключови дни през които ще стане ясно „кой кой е“ в тази страна, изобщо в региона и в глобалния свят“, заяви Подоляк.

Боеве се водят в самия Киев. Обезвредена е група руски диверсанти в украински униформи, които са опитали да проникнат в центъра. Свален е руски Су-27 и е заловен пилотът на самолета. Украинската национална агенция УНИАН, съобщи, че в белоруския Гомел са пристигнали руски авиодесантчици, които ще разширят атаката срещу Киев. Все още се води бой за летището край квартал Оболонски на столицата. Продължават и руските ракетни атаки срещу цялата страна. Военното министерство призова цивилните при възможност да атакуват окупаторите с коктейли „Молотов“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03
Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25