Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водят се разговори за доставка на български боеприпаси в Украйна

Външния министър Теодора Генчовска
Снимка: mfa.bg

Обсъжда се доставка на български муниции за Украйна, каза за БНР външният министър Теодора Генчовска. Разговорите не са от компетенцията на външно министерство и повече яснота за тях ще има от министерството на отбраната и премиера Кирил Петков на 28 февруари, коментира министърът по повод изявление за водените преговори на украинския посланик в София Виталий Москаленко.

50 българи са блокирани в Москва заради спрените полети между България и Русия. Те ще бъдат настанени в хотел до организирането на наземен транспорт към Латвия или Естония. Продължава работата за изтеглянето на желаещите българи от Киев. При последната евакуация от Одеса заедно с българите пътуват и двама граждани на Северна Македония и един от САЩ. Съдейства се и на други чужди граждани по границата с Румъния. Сред тях са и 20 македонски граждани, допълни Генчовска. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гърция не гаси пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10

Проверка на БАБХ установи, че няма заразени животни с чума

Българската агенция за безопасност на храните провери 551 животновъдни ферми заради огнищата на чума по дребните преживни животни в Румъния и Гърция. Животните са клинично здрави, но заради опасността от заразяване засилените прегледи ще продължат и..

публикувано на 11.08.24 в 11:13

Слънчева и топла неделя без валежи

В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 10.08.24 в 18:30