Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се роди първото украинско бебе

Първото украинско момченце в най-голямата в страната Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом"
Снимка: СБАЛАГ

На 17 март в най-голямата в България акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" се е родило първото украинско момченце, съобщиха от университетската болница.
Майката и бебето се чувстват отлично. Майката Алина е на 30 години от гр. Харков. С момченце на 5 години, когато е бременна в 9-ти месец, след бомбардировка над родилния дом в града, решава да потърди убежище в България. След тежко и трудно пътуване продължило повече от седмица, тя пристига благополучно в София, където на бял свят се е появи вторият й син.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията


Денят на ашурето в Пловдив през 2023 г.

Мюсюлманската общност празнува "Ашуре"

За поредна година в Пловдив пред Джумая джамия отбелязаха "Деня на ашурето“. Домакин е Районното мюфтийство с подкрепата на общината. Жителите и гостите опитаха от вкусния десерт. Публиката бе поздравена от групата за турски народни танци "Ачелия" към..

публикувано на 16.07.24 в 12:24

Синдикатите искат увеличаване на заплатите в държавния сектор с 10 на сто

Най-големият синдикат в страната КНСБ иска в бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение на всички работни заплати с 10%. По изчисления на КНСБ, това ще струва малко под 900 млн. евро, каза президентът на синдиката Пламен Димитров. Вече е имало..

публикувано на 16.07.24 в 12:21

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията...

публикувано на 16.07.24 в 08:29