Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се роди първото украинско бебе

Първото украинско момченце в най-голямата в страната Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом"
Снимка: СБАЛАГ

На 17 март в най-голямата в България акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" се е родило първото украинско момченце, съобщиха от университетската болница.
Майката и бебето се чувстват отлично. Майката Алина е на 30 години от гр. Харков. С момченце на 5 години, когато е бременна в 9-ти месец, след бомбардировка над родилния дом в града, решава да потърди убежище в България. След тежко и трудно пътуване продължило повече от седмица, тя пристига благополучно в София, където на бял свят се е появи вторият й син.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГКПП „ Гюешево“

Българските и македонските власти се срещнаха заради пограничните пожари

Граничните власти на България и Северна Македония проведоха среща на граничния пункт Гюешево. Обсъдена е пожарната обстановка, каза за БНР областният управител на Кюстендил Александър Пандурски. Началникът на Регионалния граничен сектор-Кюстендил Светлин..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

Продължава борбата с пожарите, дъждове причиниха щети в Северна България

Критична остава обстановката с пожарите в страната. Овладян е пожарът край Стара Загора. Дежурни екипи следят обстановката и край пловдивското село Отец Паисиево. Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища и хеликоптери обливат района с..

публикувано на 17.07.24 в 08:17

Изложба "Под закрилата на святото" показва християнски и мюсюлмански текстове от XIII - XX век

Днес от 13.00 ч. в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София ще бъде открита изложбата "Под закрилата на святото". Експозицията включва 16 тематични табла с ръкописи, архивни документи, старопечатни книги и оригинална графика от колекциите..

публикувано на 17.07.24 в 07:10