Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се роди първото украинско бебе

Първото украинско момченце в най-голямата в страната Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом"
Снимка: СБАЛАГ

На 17 март в най-голямата в България акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" се е родило първото украинско момченце, съобщиха от университетската болница.
Майката и бебето се чувстват отлично. Майката Алина е на 30 години от гр. Харков. С момченце на 5 години, когато е бременна в 9-ти месец, след бомбардировка над родилния дом в града, решава да потърди убежище в България. След тежко и трудно пътуване продължило повече от седмица, тя пристига благополучно в София, където на бял свят се е появи вторият й син.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

70 български ученици се борят за Световната ученическа купа в Стокхолм

Около 70 изключителни млади ученици на възраст от 10 до 18 години представят България на Световната ученическа купа в Стокхолмския глобален кръг  (World Scholar’s Cup). Те участват във форума наред с над 1100 водещи млади умове от поне 30 страни,..

публикувано на 16.07.24 в 15:17

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа...

публикувано на 16.07.24 в 13:03