Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще призове на разпит премиера Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

| обновено на 22.03.22 в 17:48
Снимка: БГНЕС

Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, неговия пиар Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов ще бъдат разпитани и от следовател, става ясно от съобщение на прокуратурата. Това означава, че освен тях, показания ще дава и премиерът Кирил Петков, който беше свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

На разпит се очаква да бъдат призовани също вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, тъй като са били в течение на делото. Не става ясно обаче дали показания ще дава намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, заради чиито твърдения за изнудване Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа.

От Софийската градска прокуратура уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати обвинения.

По-късно СГП публикува на фейсбук страницата си съобщение, че до момента не са представени доказателства да е имало упражнено неправомерно въздействие и принуда спрямо Васил Божков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39