Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще призове на разпит премиера Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

| обновено на 22.03.22 в 17:48
Снимка: БГНЕС

Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, неговия пиар Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов ще бъдат разпитани и от следовател, става ясно от съобщение на прокуратурата. Това означава, че освен тях, показания ще дава и премиерът Кирил Петков, който беше свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

На разпит се очаква да бъдат призовани също вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, тъй като са били в течение на делото. Не става ясно обаче дали показания ще дава намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, заради чиито твърдения за изнудване Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа.

От Софийската градска прокуратура уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати обвинения.

По-късно СГП публикува на фейсбук страницата си съобщение, че до момента не са представени доказателства да е имало упражнено неправомерно въздействие и принуда спрямо Васил Божков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Още турски пожарникари и техника пристигнаха в Южна България

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, обхванали страната, предаде БГНЕС. Към изпратените на 17 юли екипи през граничния пункт Дерекьой се присъединиха още 32-ма души персонал и 11 превозни средства. Границата са преминали 2..

публикувано на 19.07.24 в 09:22

Огнеборци от България гасят пожари край Солун

Български пожарникари гасят огнища край Солун в помощ на гръцките си колеги и доброволци, предава БТА. 44 пожарникари с две пеши групи и 12 противопожарни автомобила работиха за потушаването на пламъците край града. Два от автомобилите и осем пожарникари са..

публикувано на 19.07.24 в 09:10
Село Воден след пожара

Пожари, хора, държава...

Горещини, силен вятър, огнен ад. На това стана свидетел и България в последните дни. Изпепелени къщи, погубени домашни и диви животни, унищожена реколта, осакатена природа…  И човешка мъка след огъня. „Аз съм на 66 години. В тази къща съм..

публикувано на 19.07.24 в 00:10