Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 80% e готова дигиталната платформа за българските неделни училища

Снимка: Училище "Н. Вапцаров" в Никозия

„Дигитална раница - Моята България“ за българските ученици в чужбина е почти „напълнена”, отчетоха на среща в българското училище „Никола Вапцаров” в Никозия.

Проектът, съфинансиран от еврпрограмата „Еразъм +” ще е готов до май 2022 г., каза за БНР доц. Ангелина Марковска, координатор на проекта от Великотърновския университет. Партньори са Съюзът на българите в Кипър и Гръцко-българското сдружение за култура „Паисий Хилендарски“ със съботно-неделни училища в Никозия и Атина.

Те разработват електронна образователна платформа с безплатен достъп. Интерактивните помагала по български език и литература, география и история ще служат на българските училища зад граница за дистанционно обучение. Моделът може да се адаптира към образователните системи на всяка страна от ЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14

Български учители запознаха испански ученици с нашата азбука

Учителката от Българското неделно училище „Васил Лавски“ в испанския град Сарагоса Милена Омерова, заедно с още трима ментори - Янка Велева, Красимира Димова и Силвия Димитрова, запознаха испански деца с българската азбука. Инициативата идва от..

публикувано на 28.04.24 в 11:34

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14