Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кучета-терапевти помагат на децата в столично училище

Снимка: viewsofia.com

Едно софийско училище приложи любопитна стратегия в помощ на учениците при адаптацията им към училищната среда след двете тежки за образователната система и психиката им години на пандемия от Covid-19. Четири осиновени кучета – Лале, Алма, Марио и Джак, зарадваха децата в училище „Цар Симеон Велики”, в район Банкя, и събудиха положителни емоции в сърцата им.

Бяха засегнати и много от важните теми, свързани с проблемите с бездомните кучета у нас, както и каква трябва да бъде реакцията на децата при среща с такива. А отзивите на учениците бяха предвидими – те се надяват общуването с четириногите приятели да се превърнат в традиция.


Подобни срещи, ще повлияят благоприятно и на резултатите на децата по време на час – обосновават нетрадиционна проява от ръководството на училището. Едно от следващите планирани гостувания на „кучетата-терапевти” е със специален акцент върху взаимодействието им с деца със специални образователни потребности.

На 15 и 16 април пък предстои Великденски благотворителен базар, на който учениците ще продават ръчно изработени от тях сувенири и картички. Средствата, събрани по време на инициативата, ще бъдат дарени на неправителствената организация „Бандата на 1500-те“, които не спират да променят живота на четириногите си приятели от приютите в Сеславци, Горни Богров и Слатина вече 6 години. Благодарение на тях, вече над 1500 животни са намерили своя нов дом.

Съставил: Йоан Колев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21

Български студенти с 1-во място на най-голямото състезание по международно частно право

В конкуренцията на над 35 отбора от цял свят, тимът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюва първо място на най-голямото състезание по международно частно право – "Pax Moot Court", провело се в периода 24-26 април 2024 г. в Любляна,..

публикувано на 08.05.24 в 16:14

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10