Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дихание“ – разказ с продължение

Снимка: YouTube

„Дихание“ е една от най-новите песни в изпълнение на Орлин ГорановТекстът е от Красимир Трифонов, музиката и аранжиментът – от Светослав Лобошки.

Премиерата на „Дихание“ беше на Благовещение ( 25 март). Песента е своеобразно продължение на „Тунел от самота“, също в изпълнение на обичания от поколения българи певец Орлин Горанов. „Разказ с продължение“ са и видеата към двете песни, създадени от добре познатия ни творчески екип на Игор Марковски. 

„Дихание“ е със субтитри на български език – като част от инициaтивaтa зa пo-гoлямa дocтъпнocт нa бългapcĸaтa мyзиĸa дo нeчyвaщи xopa.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска музика звучи тази вечер във виенската Музикферайн

“Гала на българската култура и музика” – така е озаглавен концертът с участието на български музиканти, който ще се състои тази вечер в зала “Брамс” на Музикферайн във Виена. Интересът към събитието под патронажа на българския посланик в Автрия..

публикувано на 25.05.24 в 12:10

"Райна"

Българският фолклор отдавна вълнува музиканти от целия свят със своята уникалност и неизчерпаеми възможности. Поредният пример за подобно сътрудничество е колаборацията между Даниел Верстапен и Нина Николина. На двата си предстоящи концерта в..

публикувано на 24.05.24 в 10:10

Димитър Гугов и превъплъщенията на неговата гъдулка в етно, рок и класика

Гъдулката съвсем не е най-популярният инструмент, избиран от изпълнителите за изява на световните сцени. Да свириш на гъдулка по модерен начин, с репертоар в различни жанрове и стилове съвсем не е работа за аматьори. За да опитомиш този инструмент..

публикувано на 22.05.24 в 14:40