Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев : Конституцията отразява решителността ни да отстояваме общочовешките ценности

Снимка: БГНЕС

По повод Деня на българската Конституция – 16 април, президентът Румен Радев поздрави българските граждани и юристите за професионалния им празник. С почит към участниците в Учредителното събрание през 1879 г., положили основите на  конституционализма в Княжество България, държавният глава изтъкна общата им воля да гарантират равенството на гражданите на България и защитата на правата им, независимо от политическите им възгледи.

 „Днес честваме тази воля и си пожелаваме тя да продължава да вдъхновява и ръководи нашите действия – подчерта Румен Радев и допълни: – Не трябва да забравяме също, че Конституцията отразява и нашата решителност да отстояваме общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и толерантност“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата, в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50