Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев обяви името на новата си политическа формация

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

"Български възход" е името на новата политическа формация на бившия служебен премиер Стефан Янев. В публикация на Фейсбук стената си Янев посочва, че България се нуждае от нова перспектива, тъй като се намира в постоянна обществено-икономическа криза. По думите на Янев икономиката не работи пълноценно, социалната система е пред колапс и няма смислено политическо лидерство. Янев акцентира още, че България е изправена пред демографска катастрофа, която се явява основна заплаха за националната сигурност, застрашавайки самото физическо съществуване на българската държава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57