Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

В ЕС отново ще обсъждат петролното ембарго срещу Русия

Снимка: архив

В Берлин външните министри от НАТО обещаха пактът да продължи да доставя оръжие на Украйна, докато бъде отблъсната руската агресия.

Министрите на външните работи на ЕС ще обсъдят на 16 май в Брюксел оспорвания от редица страни членки 6-ти санкционен пакет срещу Русия, в който се предлага спиране на вноса на петрол.

Еврокомисията актуализира напътствията си към компаниите в Европа, как да продължат да плащат за руския газ в долари и евро, без да нарушават санкциите, съобщи агенция "Bloomberg".

САЩ вече са пренасочили значителни обеми от своя втечнен природен газ към Европа и се ангажират да продължат тези доставки до края на годината, обяви в Берлин държавният секретар Антъни Блинкен.

На 8 и на  23 юни ще пристигнат двата танкера с американски втечнен газ, които бяха договорени. Единствената причина защо не обявяваме коя е компанията доставчик е, защото цената, която ни беше дадена е много под пазарната за ЕС, каза премиерът Кирил Петков и обеща, че цената на природния газ от САЩ, ще бъде еквивалентна на тази от „Газпром“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19
Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25