Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Войната в Украйна

В ЕС отново ще обсъждат петролното ембарго срещу Русия

Снимка: архив

В Берлин външните министри от НАТО обещаха пактът да продължи да доставя оръжие на Украйна, докато бъде отблъсната руската агресия.

Министрите на външните работи на ЕС ще обсъдят на 16 май в Брюксел оспорвания от редица страни членки 6-ти санкционен пакет срещу Русия, в който се предлага спиране на вноса на петрол.

Еврокомисията актуализира напътствията си към компаниите в Европа, как да продължат да плащат за руския газ в долари и евро, без да нарушават санкциите, съобщи агенция "Bloomberg".

САЩ вече са пренасочили значителни обеми от своя втечнен природен газ към Европа и се ангажират да продължат тези доставки до края на годината, обяви в Берлин държавният секретар Антъни Блинкен.

На 8 и на  23 юни ще пристигнат двата танкера с американски втечнен газ, които бяха договорени. Единствената причина защо не обявяваме коя е компанията доставчик е, защото цената, която ни беше дадена е много под пазарната за ЕС, каза премиерът Кирил Петков и обеща, че цената на природния газ от САЩ, ще бъде еквивалентна на тази от „Газпром“.

Още от категорията

Цените на енергоносителите, инфлацията и пътищата – предизвикателства пред служебния кабинет

"От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната! Противно на внушенията, условия за апокалипсис в България няма". С тези думи бившият премиер Кирил Петков предаде на специална церемония властта на служебния..

публикувано на 02.08.22 в 14:06

Служебното правителство положи клетва пред президента

Президентът Румен Радев представи своето четвърто служебно правителство, което поема властта преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври. "На вас се пада отговорността да управлявате служебен кабинет с предизвикателства, които..

публикувано на 02.08.22 в 12:45
Товарен кораб под флага на Сиера Леоне, натоварен с над 26 000 тона царевица, напуска пристанището на Одеса, 1 август 2022 г.

Западът продължава да въоръжава украинската отбрана

Часове след като първият кораб с царевица отплава от Одеса украинският президент Володимир Зеленски заяви, че още 16 кораба са готови да превозят зърно от Украйна . "Прекалено рано е да се празнува", коментира Зеленски. Според турският в-к..

публикувано на 02.08.22 в 08:47