Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България и Нидерландия ще създават общ фонд за инвестиции в земеделието

Снимка: БГНЕС

България и Нидерландия ще работят за създаването на общ фонд за инвестиции в нови технологии в земеделието, който може да заработи до септември. Това обяви на брифинг премиерът Кирил Петков след среща в София с нидерландския си колега Марк Рюте, цитиран от БТА.

Петков също така потвърди, че България няма да наложи петролно ембарго на Русия и изрази увереност, че ЕК ще включи страната ни сред държавите, за които ще се направи изключение в новия пакет санкции. "Вярваме, че България даде своята част за спирането на паричните потоци към Путин, като не се съгласи с промените в плащанията, искани от "Газпром", каза Петков и посочи, че няма как страната ни да мине от 90 % на 0 % зависимост от руските газови доставки и заедно с това да спре единствената си рафинерия, която работи с петрол от Русия.

Рюте поздрави България и Полша за твърдата позиция спрямо исканията на Русия за плащане в рубли, предаде БНТ.


Още от категорията

Украински военни обстрелват настъпващите руски части в околностите на Лисичанск, 3 юли 2022 г.

След превземането на Луганска област руската армия настъпва в Донецк

Украинската армия съобщи, че е изтеглила последните си части от Лисичанск, за да не попаднат в обкръжение. От генералния щаб в Киев подчертават, че за да постигнат успех, не са достатъчни само стоманена воля и патриотизъм, но са нужни материално..

публикувано на 04.07.22 в 08:56

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души...

публикувано на 03.07.22 в 15:53

“Продължаваме промяната”: Шансовете за нов кабинет вече са 50%

Работната група, която предстои да изготви управленската програма на проектокабинета, ще започне работа веднага след днешните преговори с независимите депутати . Това научи БНР от свои източници в управляващата коалиция. В нея ще участват по трима..

публикувано на 03.07.22 в 13:47