Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София ще протестират работещите в градския транспорт

Снимка: БГНЕС

В сряда (18 май) столичният транспорт, включително метрото, ще се движи по обичайните си маршрути по всички линии, но със сигурност ще има затруднения в движението му. Затрудненията ще са във връзка с обявените за 08.00 часа протести на превозвачи, таксиметрови шофьори и транспортни синдикати. В протестите ще участват служители, които не са на работа, увери кметът на София Йорданка Фандъкова.

Служителите на софийските транспортни дружества ще протестират на три места в града – Петте кьошета, Лъвов мост и Сточна гара.

Исканията са за актуализиране на държавния бюджет с цел преодоляване на последиците от пандемията и високите цени на енергоносителите, и за увеличаване на заплатите.

Заявления за протести са подадени и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Плевен. 

Снощи на среща в Министерския съвет диалогът между премиера Кирил Петков и превозвачите за тол системата и горивата беше възстановен. Въпреки това превозвачите решиха да не отлагат протеста. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25