Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Войната в Украйна е водещата тема на форума в Давос

Снимка: архив

Съветникът по национална сигурност в Белия дом Джейк Съливан заяви на пресконференция, че Русия не може да прекъсне доставкитге на оръжие за Украйна, даже да проследи и атакува отделни партиди. "Ние имаме диверсифицирана и устойчива верига от доставки“, коментира Съливан след твърдението на Москва, че е унищожила с ракети в района на Житомир западна военна помощ. 

Президентът на световния икономически форум Бьорг Бренде призова за  "план Маршал“ за възстановяването на Украйна. "Даже без мирен договор, който в този момент е малко вероятен, ние сме длъжни да започнем работа по възстановяването, поне в районите които са под украински контрол“, каза Бренде. 

Украинският президент Володимир Зеленски ще говори пред Световния икономически форум в Давос. Военният конфликт в Украйна е в центъра на най-голямото икономическо събитие, което събира държавни лидери от 50 страни в швейцарския курорт. Сред 2500-те делегати няма да има руски представители нито на политическо, нито на икономическо ниво, съобщи REUTERS. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30