Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна търси подкрепата на България за износа на зърно

Снимка: БГНЕС

"Търсим съдействието на България за украинското зърно", каза за радио "Фокус" Антон Киссе, депутат във Върховната Рада и президент на Асоциацията на българите в Украйна.

В момента той се намира в командировка в българския черноморски град Варна в търсене на възможности за износ на зърно през речните пристанища на Украйна, заради блокираните морски пристанища. Киссе посочи, че му предстоят срещи във Варна, като идеята е износът да бъде изгоден и за двете страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00

Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ

След поредица от тренировъчни полети, медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха днес осъществи първата си мисия. Сигналът към Центъра е бил подаден в 7,30 ч., хеликоптерът е излетял половин час по-късно и след спиране за..

публикувано на 04.06.24 в 14:12

Над 3800 непридружени деца са влезли в страната ни през 2023 г.

3843 непридружени деца са пресекли българската граница през м.г., а от началото на настоящата година броят им е 416, каза за БНР Ивайло Ябълкаров от фондация “Мисия Криле”.   Децата пристигат предимно от Сирия и Афганистан и биват настанявани в..

публикувано на 04.06.24 в 13:54