Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Асен Василев: Похарчихме 60 млн. евро от отпуснатите 148 милиона за украинските бежанци

Асен Василев
Снимка: БГНЕС

60 млн. евро от отпуснатите 148 милиона по европейски програми за подпомагане на украинските бежанци са изразходвани до момента, съобщи в Народното събрание вицепремиерът Асен Василев.

"Тези средства ще продължат да се използват за дейностите, свързани с бежанците", подчерта той. По думите му, продължава настаняването на украинските граждани в бази на правителството и в хотели от по-нисък клас, освен това на хората е осигурен достъп до здравната и образователната система.

Асен Василев беше категоричен, че евросредствата не са харчени “нецелево” – например за подпомагане на бизнеса или за пенсии. Ведомствените станции, в които са настанени бежанци, получават по 15 лв. на човек дневно, каза още вицепремиерът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родопският град Маджарово е домакин на Фестивал на лешояда

Игри, прожекции на филми, наблюдение на птици и концерти на открито са само част от проявите в рамките на Седмото издание на Фестивала на лешояда, който ще се проведе от 6 до 8-ми септември в град Маджарово. Празникът ще отбележи Международния ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:25

В Гурково препускат с магарешки каручки и играят магарофутбол

Гурково за трийсет и пети път ще бъде домакин на единственото по рода си у нас био рали с магарешки каручки, съобщиха от местната администрация. Стартът ще бъде даден днес на градския стадион под звуците на магарешкия химн от президента на ралито,..

публикувано на 01.09.24 в 06:00

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30