Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Асен Василев: Похарчихме 60 млн. евро от отпуснатите 148 милиона за украинските бежанци

Асен Василев
Снимка: БГНЕС

60 млн. евро от отпуснатите 148 милиона по европейски програми за подпомагане на украинските бежанци са изразходвани до момента, съобщи в Народното събрание вицепремиерът Асен Василев.

"Тези средства ще продължат да се използват за дейностите, свързани с бежанците", подчерта той. По думите му, продължава настаняването на украинските граждани в бази на правителството и в хотели от по-нисък клас, освен това на хората е осигурен достъп до здравната и образователната система.

Асен Василев беше категоричен, че евросредствата не са харчени “нецелево” – например за подпомагане на бизнеса или за пенсии. Ведомствените станции, в които са настанени бежанци, получават по 15 лв. на човек дневно, каза още вицепремиерът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еколагер край Шабла разкрива тайнствения свят на пчелите

Село Езерец в община Шабла е домакин на еколагер с участието на педагози, аниматори, еколози и младежи от цялата страна. Младите хора опознават тайнствения свят на пчелите. В рамките на четири дни – до 1 септември, те се обучават как да изработват..

публикувано на 31.08.24 в 08:45

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10