Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското училище „Христо Ботев“ в Испания празнува десета годишнина

Снимка: Фейсбук

С песни, танци и българска реч сънародниците ни в Испания отбелязаха 10-ия рожден ден на българското училище „Христо Ботев“,с филиали в Торент и Алзира (провинция Валенсия). 

В поздравленията си за празника, председателят на асоциация „Св. София от Леванте“ Камелия Любенова изтъкна ролята на родители и учители в създаването на школото, за да „имат децата ни българско самосъзнание и принадлежност, да имат възможност на избор да живеят където решат, знаейки български език, да познават историята на дедите си, за да се гордеят с произхода си, да се уважават, за да бъдат уважавани…“. 


Кметът на Торент - Хесус Рос Пилес, също е поздравил българската общност, за това че се гордее със своите корени и показва българската култура на съгражданите си“, съобщиха за Радио България организаторите на празника.

Училище „Христо Ботев“ предлага обучение по български език, история и география от 1 до 12 клас по програми, утвърдени от Министерството на образованието и науката на България, както и подготвителни групи за деца над 3-годишна възраст. Обучението се осъществява от висококвалифициран екип от педагози и е съпътствано от богата програма с извънкласни занимания. 

Снимки: БУ "Христо Ботев", Фейсбук

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборния ден в Посолството на България в  Прага

Българите в Чехия и Словакия с надежда, че масов вот би променил нещата в България, а защо не и в Европа

Изборите за български и Европейски парламент в Чехия и Словакия протичат спокойно и добре организирано, като секциите и в двете централноевропейски държави са разположени в българските посолства, съответно в Прага (3 секции)и в Братислава (1 секция)...

публикувано на 09.06.24 в 19:30

Марина Иванова, Париж: Българите тук гласуват информирано и за народни представители, и за евродепутати

Във Френската република са разкрити 15 изборни секции, като сънародниците ни в столицата Париж гласуват в три, разположени в българското посолство. В една от тях първоначалният списък на предварително записалите се да гласуват наброявал едва 10..

публикувано на 09.06.24 в 18:44
Бурса

Мелтун Кадъоглу от Бурса: Гласувах за мир и всички права да се спазват в България

В турския град Бурса живеят много от българските изселници. Мелтун Кадъоглу е един от тях – преди 35 години напуска страната ни, където е завършил Музикална та академия в Пловдив . Бил е диригент на Симфонични оркестри в   Адана и Бурса,..

публикувано на 09.06.24 в 18:10