Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското училище „Христо Ботев“ в Испания празнува десета годишнина

Снимка: Фейсбук

С песни, танци и българска реч сънародниците ни в Испания отбелязаха 10-ия рожден ден на българското училище „Христо Ботев“,с филиали в Торент и Алзира (провинция Валенсия). 

В поздравленията си за празника, председателят на асоциация „Св. София от Леванте“ Камелия Любенова изтъкна ролята на родители и учители в създаването на школото, за да „имат децата ни българско самосъзнание и принадлежност, да имат възможност на избор да живеят където решат, знаейки български език, да познават историята на дедите си, за да се гордеят с произхода си, да се уважават, за да бъдат уважавани…“. 


Кметът на Торент - Хесус Рос Пилес, също е поздравил българската общност, за това че се гордее със своите корени и показва българската култура на съгражданите си“, съобщиха за Радио България организаторите на празника.

Училище „Христо Ботев“ предлага обучение по български език, история и география от 1 до 12 клас по програми, утвърдени от Министерството на образованието и науката на България, както и подготвителни групи за деца над 3-годишна възраст. Обучението се осъществява от висококвалифициран екип от педагози и е съпътствано от богата програма с извънкласни занимания. 

Снимки: БУ "Христо Ботев", Фейсбук

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Сънародници в Хамбург подготвят Втори фестивал на българската художествена литература

Изкушените от изящното слово могат да представят творбите си на Фестивала на българската художествена литература в Хамбург. " Приемаме заявки за участие на интересуващи се автори, читатели, актьори и обичащи художествено слово до 30 юни 2024 г." –..

публикувано на 28.06.24 в 08:25

Български учители от чужбина споделят опит във Великотърновския университет

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на Шестата международна Еразъм+ седмица "Български училища зад граница". Дискусионният форум е предназначен за учители, преподаващи в български събото-неделни и целоседмични училища..

публикувано на 28.06.24 в 07:35
Руси Чанев

Актьорът Руси Чанев адаптира романа "Под игото" за българчетата в чужбина

"В първата глава, в която беглецът Иван Краличът търси подслон в приятелската къща на чорбаджи Марко в Бяла Черква, но не успява да се скрие там от преследвачите си. …. " Така започва аудио романът на романите в българската класическа..

публикувано на 27.06.24 в 09:10