Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът отрече да е получавал доклад за шпионаж на руски дипломати

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС относно експулсирането на 70 руски дипломати и служители, заяви президентът Румен Радев в Мадрид. По думите му, на проведения на 9 юни т.г. Съвет по сигурност към Министерския съвет темата не е фигурирала в предварително обявения дневен ред – тя е била повдигната за обсъждане, но по нея не е взето решение. 

“Явно решенията на правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, далеч от институционалния път”, коментира държавният глава. Според него последствията от изгонването на руските дипломати може да бъдат много сериозни, най-вече за дипломатическата ни мисия в Москва. Румен Радев каза още, че ако се върви към предсрочни избори, провеждането им преди 15 септември т.г. не е целесъобразно. “Важно е да има възможно най-голяма избирателна активност”, добави той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34