Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поредна значима инвестиция привлече индустриалната зона около Пловдив

Снимка: economy.bg

Инвестиция в разширяването на производствената си база край Пловдив в размер на 17 милиона евро прави германски концерн за производство на електротехника, отоплителни вентилационни и климатични системи. В новия завод обаче, който вече работи, се произвеждат бетоновози. Инвестицията включва доставка на вече налични съоръжения от Германия, тяхното интегриране към оборудването на завода, както и закупуването на нови машини. 

Наетите засега работници са 120, сред които заварчици, механици и бояджии. Пандемията от Covid-19 не се отразява особено върху работата на компанията, сочат счетоводните ѝ данни. Тя успява да реорганизира работния процес и не спира работа, като приходите ѝ през 2020 са малко над половин милиард (503 млн.) лева. Това е с над 10% повече спрямо 2019 г. Компанията е увеличила и печалбата си до 34.1 млн. лв. през 2020 г., което е ръст от над 9 на сто спрямо година по-рано. 

Още от категорията

През август инфлацията достигна 17,7%, правителството ще заеме нов дълг

Ръстът на инфлацията през август леко се забавя , сочат данните на Националния статистически институт. Поскъпването на живота спрямо същия месец на миналата 2021 г. е със 17.7%. Нарастването спрямо предходния месец юли е с 1.2%. Най-голямо за..

публикувано на 14.09.22 в 11:58

Представят програми и процедури по План за възстановяване и устойчивост

Вицепремиерът по управление на евросредствата Атанас Пеканов и министърът по иновациите Александър Пулев откриват в София на 12 септември форума "Големите пари за малкия бизнес".  Събитието представя първата за България процедура – ​​"Технологична..

публикувано на 11.09.22 в 16:50
служебния министър на икономиката Никола Стоянов

Бартер между България и Азербайджан за газ срещу ток

Размяната на ток от България срещу газ от Азербайджан - тази договорка е направена при посещението на икономическия министър Никола Стоянов в Баку на 6 септември. Това съобщи министърът пред БНТ и уточни, че по схемата може да се получат допълнителни..

публикувано на 11.09.22 в 10:47