Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати си заминават следобед с два самолета

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки заминават днес от страната ни. Очаква се в ранния следобед на летище София да кацнат два самолета на Руската федерация, които да ги отведат в родината. По непотвърдена информация на борда му ще се качат около 170 души. Решението за отзоваването на руснаците беше съобщено от премиера в оставка Кирил Петков на 28 юни т.г. “Всеки, който работи за чужди интереси, ще бъде призован да се върне обратно в страната, откъдето е дошъл”, заяви тогава той.

Още от категорията

Украйна очаква сериозна военна подкрепа след срещата в Рамщайн

Украйна се подготвя за срещата на украинската отбранителна контактна група в американската база "Рамщайн", която се провежда днес, 20 януари. Основна тема на разговорите в базата е предоставянето на военна помощ за Украйна, включително на германски..

публикувано на 20.01.23 в 09:58

БСП обсъжда на лидерска среща възможностите за кабинет с третия мандат

Председателят на БСП Корнелия Нинова покани днес в Народното събрание лидерите на парламентарните сили на среща в търсене на съгласие около връчения на БСП трети последен проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство. От "Продължаваме..

публикувано на 20.01.23 в 05:05
Николай Милков

Членството на България в Шенген е приоритет за цялата европейска общност

Има постигнато общо разбиране – на национално и на европейско ниво, за стъпките, които трябва да бъдат предприети през настоящата година, за да може присъединяването ни да се осъществи във втората половина на годината. По време на отчета на служебния..

публикувано на 19.01.23 в 13:16