Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинските бежанци вече няма да пътуват безплатно с влак

Снимка: БГНЕС

От 00:00 ч. на 26.07.2022 г. украинските граждани вече няма да могат да пътуват безплатно с влак на територията на България. Това съобщават от БДЖ. От компанията напомнят, че от началото на март като национален железопътен превозвач те са предоставили възможност за безплатен превоз с влак за всички нуждаещите се граждани на Украйна, които преминават границата с България и желаят да достигнат конкретна дестинация на територията на страната.

От БДЖ са посочили за "Сега", че от възможността за безплатно пътуване са се възползвали около 40 000 украинци. 30 000 са пътували във вътрешността на страната. Останалите десетина хиляди са пътували с билети по програмата "Help Ukraine", съвместна между БДЖ и румънския държавен железопътен пътнически оператор CFR Călători.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05
Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03