Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинските бежанци вече няма да пътуват безплатно с влак

Снимка: БГНЕС

От 00:00 ч. на 26.07.2022 г. украинските граждани вече няма да могат да пътуват безплатно с влак на територията на България. Това съобщават от БДЖ. От компанията напомнят, че от началото на март като национален железопътен превозвач те са предоставили възможност за безплатен превоз с влак за всички нуждаещите се граждани на Украйна, които преминават границата с България и желаят да достигнат конкретна дестинация на територията на страната.

От БДЖ са посочили за "Сега", че от възможността за безплатно пътуване са се възползвали около 40 000 украинци. 30 000 са пътували във вътрешността на страната. Останалите десетина хиляди са пътували с билети по програмата "Help Ukraine", съвместна между БДЖ и румънския държавен железопътен пътнически оператор CFR Călători.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Перник посреща делегатите от Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на откриващата се днес четиресет и четвърта годишна среща на Федерацията на европейските карнавални градове, съобщиха от общинската администрация. Очаква се над 100 делегати от 20 държави да изберат нов председател и ново..

публикувано на 13.05.24 в 06:00

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28