Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фолклорен фестивал създава феерия от ритми в центъра на Пловдив

Снимка: plovdiv.bg

От 25 до 29 юли Пловдив е домакин на Международния фолклорен фестивал, който се провежда отново след двегодишна пауза заради ковид пандемията. В тазгодишното 26-о издание на фестивала участват фолклорни състави от Аржентина, Бразилия, Румъния, Грузия и Турция, а домакини от българска страна са фолклорен ансамбъл "Тракия" – Пловдив и фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка". Официалното откриване е с церемония на Античния театър довечера от 20 часа, съобщава БНР Пловдив.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилета на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов" пред община Пловдив, където с начален час 18.00 ч. ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20 часа.

Всички концерти са с вход свободен!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25

"Въпрос на вкус“ – едно щастливо връщане назад в миналото без политически привкус

За "живота едно време", но с любов, уважение и без политически привкус разказва документалната лента на Мария Вълкова "Въпрос на вкус". Идеята за създаването ѝ се ражда на един обяд, когато Мария за пореден път вижда простата храна, с която..

публикувано на 27.07.24 в 10:05