Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София влиза изискване за маски на закрито

Снимка: БГНЕС

От 4 август в София се въвеждат по-строги мерки срещу епидемията на Covid-19. Изисква се носенето на предпазни маски в закрити обществени места – лечебни заведения, аптеки, социални институции, търговски обекти, градски транспорт, гари, летища и др. Ограничават се свижданията в болниците. 

В големите търговски обекти тип мол предпазните маски за лице са задължителни за отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части. Противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. При възможност работодателите създават възможност за дистанционна работа.

По решение на РЗИ-София от 03.08.2022 г. временните противоепидемични мерки на територията на област София-град ще са в сила 15 дни, считано от 4 август.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти..

публикувано на 10.01.14 в 12:46

През 2014-та България ще посетят три пъти повече англичани, отколкото българи Англия

Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че тази година България ще бъде посетена от над 280 000 англичани, а Англия от най-много 100 000 българи. Кампанията в Англия, Германия и Холандия, водена срещу българите, които искат да работят на..

публикувано на 10.01.14 в 11:53

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42