Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До Юпитер и обратно с ˮКак искам“

Снимка: FB/Jupiter7_official

ˮНа Луната танцуваме всички. 

На Плутон се чувствам ужасно самичък. 

На Сатурн не ни канят да пеем… 

На Юпитер сме номер едно - ˮЮпитер седем!“

Тази весела разходка из Космоса дължим на група ˮЮпитер 7“, а римите са от новата им песен ˮКак искам“. Групата съществува от около година. Една от първите ѝ изяви беше на Джаз фестивала в Банско през 2021 г. А преди дни са участвали във Фестивала на изкуствата в Копривщица. Младите изпълнители са възпитаници на Националното музикално училище ˮЛюбомир Пипков“. Няколко от тях успешно завършиха тази година, а за останалите това предстои през следващата. Всички са с класическо образование и затова е логично предположението, че ˮЮпитер“ идва от названието на Симфония № 41 на Моцарт. Оказва се, че ˮЮпитер 7“ е името на една от техните балади, която много харесват. Имат още 5 или 6 авторски песни и се надяват скоро да ги запишат.

Както сами ще се убедите, новото им парче ˮКак искам“ е свежо, лятно и динамично. Във видеото, наред с изпълнителите от групата, участват техни съученици и приятели – също от НМУ. Музиката, текстът и аранжиментът са на Нео Куртев – китара и вокал, и неговия баща Краси Куртев от група ˮАкага“.

Затваряйки очи за някои дребни несъвършенства, които отдаваме на младата им възраст, вярваме, че за ˮЮпитер 7“ предстоят още чудесни песни и радост от правенето на музика с верни приятели.





По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15