Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майките на деца с увреждания от “Системата ни убива” обявяват участието си в изборите

Снимка: архив

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" днес ще обявят решението си за участие в предсрочните парламентарни избори. Символично това те ще направят пред палатковия си лагер в т.нар. триъгълник на властта – между сградите на правителството, Народното събрание и президентството, в деня на Голяма Богородица, почитана като покровителка на майчинството.

В писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова майките обясняват влизането си в политиката с аргумента, че не искат да виждат повече гибелта на своите деца. Те са граждански активни от близо 10 години, участваха и в антиправителствените протести през 2020 г. В качеството си на обединени родители на деца и възрастни с увреждания майките се включиха също в разработването на Закона за личната помощ и организираха множество протести за неговото приемане и за реформи в социалната политика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39