България днес
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” решава най-късно във вторник как да се яви на изборите

Снимка: Силвия Великова

В началото на седмицата ще стане ясно дали “Продължаваме промяната” ще приеме предложението на “Демократична България” за общо явяване на предсрочните парламентарни избори, каза за БНР съпредседателят на ПП Асен Василев. Той повтори тезата, че партията му няма да се коалира с ГЕРБ, докато Бойко Борисов заема ръководен пост.

Що се отнася до “Газпром”, доскорошният вицепремиер и финансов министър подчерта, че правителството на Кирил Петков не се е отказвало от договора с руската компания по правилата, по които той е бил сключен. “Продължаваме да имаме договор и всеки ден изпращахме заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром" да си изпълнява задълженията”, добави политикът.

Според Асен Василев охлаждането в отношенията на “Продължаваме промяната” и президента Румен Радев е започнало след смяната на Николай Павлов като директор на “Булгаргаз” и отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на антикорупционната комисия. Той отрече ПП да е създадена като президентска партия.

Още от категорията

"Галъп": Една четвърт от избирателите са решили в последния момент за кого да гласуват

На тези избори в сравнение с изборите през ноември 2021 г. по-малко млади хора са отишли до урните, което е намалило гласовете за "Продължаваме промяната". Една четвърт са решили за кого ще гласуват в последния момент, а гласувалите с "Не подкрепям..

публикувано на 03.10.22 в 19:24
Христо Иванов

"Демократична България": В правителство с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

"Демократична България" няма да участва в управление с ГЕРБ и ДПС. Такова управление е невъзможно, тъй като би изкарало хората на улицата. То е рецепта за дестабилизация на страната. Такова мнение изказа пред бТВ съпредседателят на..

публикувано на 03.10.22 в 18:15
Румен Радев

Румен Радев: Членството на Украйна в НАТО да не въвлича пряко алианса във войната

Решение за присъединяване на Украйна към НАТО трябва да бъде взето едва след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна, които да бъдат приети и приложени и от двете воюващи държави. Това се пише в..

публикувано на 03.10.22 в 17:39