Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ход е националната селекция за Световната купа по предприемачество

Снимка: freepik.com

Над 1 милион долара – такава е наградата, за която се състезават предприемачи от 200 държави в рамките на Световната купа по предприемачество. За втора поредна година Стопанският факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира националната селекция за престижното състезание.

До участие се допускат фирми, регистрирани след 1 декември 2015 г. у нас или екипи, които планират основаването на фирма в България. Самото състезание преминава на три етапа – идейна фаза, ранна фаза и фаза на растеж. Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2022 г. Национално жури, съставено от 14 университетски преподаватели, ръководители на успешни бизнеси и директори на банкови институции ще направи предварителна селекция и ще номинира най-добрите предприемачи за участие във финалите, които ще се проведат през ноември 2022 г. в Саудитска Арабия.

Селекцията на българските участници в четвъртото издание на Световната купа по предприемачество е кулминация на различни инициативи в сферата, които Стопанският факултет съорганизира с партньорите си в изминалите месеци – Хакатона "From Zero to Fintech"  и "Най-добър младежки стартъп за 2022 г." . Всички те са в унисон с важната цел на учебното заведение да подкрепя предприемаческата екосистема в България. 


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росен Желязков

Росен Желязков е вероятният кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков вероятно ще получи утре от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет, предположи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов. Той добави, че се позовава на “ заявления ” на..

публикувано на 30.06.24 в 12:30

201 български деца ще осъществят космическата си мечта в Space Camp Тürkiye

Първата група от 37 български ученици заминава днес за Измир, за да се присъедини към Space Camp Тürkiye. През това лято общо 201 деца от България ще участват в космическия лагер, половината от които със стипендии. Space Camp Turkiye e един от..

публикувано на 30.06.24 в 11:14

Започна изборът на новия български патриарх

Делегатите на четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор вече гласуват за нов български патриарх. Той ще бъде избран с две трети от гласовете им между трима кандидати – врачанският митрополит Григорий, видинският митрополит Даниил и ловчанският..

публикувано на 30.06.24 в 09:48