Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Жените наистина плачат" ще се бори за Европейските филмови награди

Кадър от филма „Жените наистина плачат“
Снимка: siff.bg

Българският филм "Жените наистина плачат" е сред 30 филмови творби, които бордът на Европейската филмова академия избра за селекцията за игрални филми на академията за 2022 г., съобщиха от Националния филмов център. Филмът на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова е копродукция между България и Франция. Той представя семейната история на пет жени, разказва за скритото насилие и други теми, трудни за изговаряне в нашето общество.
Това е втората номинация за режисьорския тандем за тези награди, след като първият им филм "Котка в стената" попадна в селекцията през 2020 г. Европейските филмови награди ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Златната липа" събира в Стара Загора 50 филма от 18 държави

11-ото издание на Международния филмов фестивал за ново европейско кино "Златната липа" ще се проведе в Стара Загора от 1 до 5 юни. Ще бъдат показани 50 ленти от 18 държав и , сред които филми на режисьорите Нури Билге Джейлан, Роман Полански и..

публикувано на 01.06.24 в 07:15

Софийският университет е домакин на фестивал за африканско и карибско кино

За втори път в България се провежда Фестивал за африканско и карибско кино. Домакин на двудневното събитие (31 май и 1 юни) е Софийският университет "Св. Климент Охридски". Организатори са катедра "Африканистика и индо-тихоокеански изследвания"..

публикувано на 31.05.24 в 07:10

София посреща нови гости в Къщата за литература и превод

Преводачите Ян Махей (Чехия), Елвира Борман   (Германия), Хана Сандборг (Швеция) ,Хана Карпинска (Полша) и Ливия-Мария Нистор (Румъния) ще са резиденти до октомври в Къщата за литература и превод. Къщата е съвместен проект на фондация "Следваща..

публикувано на 29.05.24 в 11:53