Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско генерално консулство отваря врати в Дюселдорф, Германия

Снимка: Pixabay

Министерският съвет прие решение за откриване на Генерално консулство на България със седалище в гр. Дюселдорф, Германия, с консулски окръг, обхващащ федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Живеещите на територията на Германия българи по официални данни на германската държава към 31.12.2021 г. са 410 890, като само в провинция Северен Рейн-Вестфалия те са 96 715.
Откриването на генералното консулство ще допринесе също за популяризиране на България като туристическа дестинация и  насърчаване на сътрудничество в областта на културата, науката и образованието. Сред 16-те федерални провинции, Северен Рейн-Вестфалия е най-големият външнотърговски партньор на България.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и почти без валежи в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°...

публикувано на 25.05.24 в 18:30
Румен Радев пристига на работно посещение в Унгария

Войната в Украйна трябва да бъде прекратена по дипломатически път

България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария, заяви президентът Румен Радев след среща с унгарския си колега Тамаш Шуйок в Будапеща. В отговор унгарският държавен глава изтъкна, че България играе ключова роля в..

публикувано на 25.05.24 в 15:12
Валентин Мундров

Министърът на електронното управление не очаква технически проблеми с машините за гласуване

“ Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има .” Това заяви служебният служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по повод завършилата проверка за удостоверяване на техническите устройства. Той..

публикувано на 25.05.24 в 11:21