Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят програми и процедури по План за възстановяване и устойчивост

Вицепремиерът по управление на евросредствата Атанас Пеканов и министърът по иновациите Александър Пулев откриват в София на 12 септември форума "Големите пари за малкия бизнес". 

Събитието представя първата за България процедура – ​​"Технологична модернизация" от Плана за възстановяване и устойчивост. Процедурата е отворена за кандидатстване до 21 септември с бюджет от 130 млн. евро. По нея малките и средни предприятия могат да получат от 90 000 до 350 000 евро за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др. Ще бъдат представени и програмите, които ще бъдат до края на 2022 г. ще бъдат отпуснати 367 милиона евро. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00