Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Представят програми и процедури по План за възстановяване и устойчивост

Вицепремиерът по управление на евросредствата Атанас Пеканов и министърът по иновациите Александър Пулев откриват в София на 12 септември форума "Големите пари за малкия бизнес". 

Събитието представя първата за България процедура – ​​"Технологична модернизация" от Плана за възстановяване и устойчивост. Процедурата е отворена за кандидатстване до 21 септември с бюджет от 130 млн. евро. По нея малките и средни предприятия могат да получат от 90 000 до 350 000 евро за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др. Ще бъдат представени и програмите, които ще бъдат до края на 2022 г. ще бъдат отпуснати 367 милиона евро. 

Още от категорията

ТЕЦ Варна

“Продължаваме промяната” сезира ДАНС за бездействие на “Булгаргаз” относно дълга на ТЕЦ Варна

“Продължаваме промяната” обяви, че е сезирала ДАНС за възможно престъпно деяние срещу енергийната и националната сигурност на страната. В периода януари-април м.г. по договора на обществения газов доставчик “Булгаргаз” с ТЕЦ Варна за доставката на..

публикувано на 14.01.23 в 15:29

Депутатите забраниха износа на нефт и нефтени продукти с произход Русия

Народното събрание окончателно забрани продажбата на суров нефт, превозван по море, както и на нефтопродукти с руски произход, които са внесени у нас на основата на разрешена от Министерския съвет дерогация. Приетият на второ четене Закон за контрол по..

публикувано на 13.01.23 в 16:28

Ще има пряка авиолиния София - Рияд

От април тръгват директни полети между София и Рияд. Новината дойде след среща в саудитската столица между министрите на иновациите и растежа Александър Пулев и на икономиката Никола Стоянов със саудитския икономически министър Файсал Ал-Ибрахим...

публикувано на 11.01.23 в 13:13