Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

New York – мечтата на трио Arrow

Снимка: Facebook/arrowmusicofficial2020

Arrow е трио, в което участват съвсем млади музиканти, възпитаници на Националното музикално училище ˮЛюбомир Пипков“. Валерия Василенко – вокалистка в групата, е пианистка, дъщеря на известни педагози и изпълнители, която все пак избра поп и джаз музиката за свое поле на изява. Заедно с нея са Александър Иванов – ударни  (също китари и клавишни), автор на аранжимента на песента, както и Боян Манолов – бас.

New York е от първия им мини-албум. Песента е посветена на тяхната мечта – да отидат в "столицата на джаза" и да свирят на Times Square… Тримата са съавтори на музиката, Валерия и Боян – на текста. Да им пожелаем тази мечта да се сбъдне и някой ден да се развихрят на емблематичния площад, а преди това – да покорят българските класации.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15