Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пампорово отчитат ръст на записванията за новия ски сезон

Снимка: Facebook /Пампорово

Нарастват ранните записвания за зимния сезон в Пампорово от български и чужди туристи, обяви Мариан Беляков, изп. директор на курорта.

Повишеният интерес от туроператори и индивидуалните резервации опровергава прогнозите за проблем при резервациите заради инфлацията. От 22 септември в Пампорово вече ще се продават лифт карти на миналогодишните цени, които ще важат до 20 ноември.

Според хотелиери ръстът при ранните резервации се дължи на запазените засега цени на услугите, близки до миналогодишните. Предимно български туристи, както и ваканционни групи от съседните балкански държави, Великобритания и Ирландия се очертават като основен контингент за  предстоящия ски сезон в Пампорово, предаде БТА. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10