Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стара Загора обсъждат бъдещето на поклонническия туризъм в България

Снимка: starazagora.bg

Форум на тема "Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие" ще се проведе днес в Стара Загора. Акцентът ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора, в който са показани запазени местни култови елементи от различни епохи.

Музеят на религиите

В България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм. Сред тях е храмът "Света Богородица – Благовещение" в Асеновград, известен като Рибната църква. В него се намира икона на Света Богородица, потопена в аязмо, в което плуват рибки.
Четете още:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

#Бузлуджа: българският комунистически символ е знаменитост в Instagram

Изоставеният паметник на вр. Бузлуджа се превърна в истинска знаменитост в Instagram, заемайки 10-то място в класацията на най-посещаваните изоставени сгради в света. Данните на авторитетната застрахователна компания Алън Боусел Груп (Alan..

публикувано на 13.07.24 в 09:10

На море и петанк в Шабла

Там където лъчите на изгрева докосват най-рано българската земя, забавната игра петанк и морето си дават среща. И точно там, вече двадесет години, приятелите на прочутия спорт с метални топки се събират на международен турнир. Всички те са привлечени..

публикувано на 05.07.24 в 10:40
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Нова вълшебна гледка към склоновете на Западни Родопи

В разгара на лятото търсим прохлада в планините, а месеците юли и август са най-натоварени за хотелите и местата за настаняване по горното поречие на Арда. Нова панорамна гледка ще привлича летуващите по пътеките на Западните Родопи. На 6 юли ще бъде..

публикувано на 29.06.24 в 09:15