Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бягане за животните" с апел за по-хуманно отношение към обитателите на фермите

Снимка: run4animals.caai.bg

За четвърта поредна година организацията на хората, които искат по-добро отношение към животните, отглеждани в индустрията – "КАЖИ", подготвя благотворителната инициатива "Бягане за животните". Събитието е на 2 октомври – Световния ден на селскостопанските животни, и започва от 10 ч. в Борисовата градина на София. Единственото изискване за участие в пробега е хората да обичат животните и да са готови да подкрепят кауза, свързана с тяхната защита.

Сред основните искания на организацията с нестопанска цел „КАЖИ“ са забраната на фермите за ценни кожи на национално и европейско ниво, забрана на насилственото угояване на патици във фермите, прекратяване на клетъчното отглеждане на кокошки носачки, както и забрана на тестовете върху животни в рамките на ЕС. От организацията се надяват чрез поредица от подобни инициативи да обърнат общественото внимание към ненужното страдание на животните.

Снимки: run4animals.caai.bg

По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08