Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Бягане за животните" с апел за по-хуманно отношение към обитателите на фермите

Снимка: run4animals.caai.bg

За четвърта поредна година организацията на хората, които искат по-добро отношение към животните, отглеждани в индустрията – "КАЖИ", подготвя благотворителната инициатива "Бягане за животните". Събитието е на 2 октомври – Световния ден на селскостопанските животни, и започва от 10 ч. в Борисовата градина на София. Единственото изискване за участие в пробега е хората да обичат животните и да са готови да подкрепят кауза, свързана с тяхната защита.

Сред основните искания на организацията с нестопанска цел „КАЖИ“ са забраната на фермите за ценни кожи на национално и европейско ниво, забрана на насилственото угояване на патици във фермите, прекратяване на клетъчното отглеждане на кокошки носачки, както и забрана на тестовете върху животни в рамките на ЕС. От организацията се надяват чрез поредица от подобни инициативи да обърнат общественото внимание към ненужното страдание на животните.

Снимки: run4animals.caai.bg

По публикацията работи: Анна Фуцкова

Още от категорията

България днес – 29 ноември 2022 г.

На днешния „Щедър вторник“ ще поговорим за доброто, което може да споделим. Ще ви разкажем как родината „оживява“ пред очите на възпитаниците на две български училища зад граница и какво е да си жена учен у нас. За финал сме подготвили..

публикувано на 29.11.22 в 19:00

Облачно и поносимо студено ще е в сряда 

В сряда ще е облачно. Главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана слаб сняг. През деня в Дунавската равнина и Добруджа валежите ще спрат. Минималните температури ще са от 0 до 5°, а максималните от 3 до 8°. В София минималната..

публикувано на 29.11.22 в 18:05
Снимката е илюстративна

Три млади жени ще бъдат отличени за постижения в природните науки

На церемония в СУ “Св. Климент Охридски” днес ще бъдат отличени три млади жени учени за високи постижения в областта на природните науки. Програмата “За жените в науката” вече 12 години поощрява научния потенциал на дамите и подкрепя мечтата..

публикувано на 29.11.22 в 13:02