Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

България е отказала на Украйна да ѝ предостави тежко въоръжение

Димитър Стоянов
Снимка: БГНЕС

"Преки заплахи за въвличане в конфликт няма. Всяка промяна в обстановката води до притеснение". Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов преди днешното заседание на Съвета по сигурността към служебния премиер, свързано с последиците за страната ни от анексирането на украински територии от Русия. 

По думите на Стоянов, към момента няма промяна на ситуацията в Черно море. Единственият риск са свободно дрейфуващите мини. Такива са откривани и в Румъния, и в България, и в Турция.

Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко е отправил искане към България от страна на Украйна за тежко въоръжение, но такова е отказано. "Има решение на парламента, който гласува предоставяне на военно-техническа помощ, но не и оръжия, ние няма как да го погазваме", е отговорил Стоянов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30