Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Албания ще бъдат част от новия музикален проект на Илия Луков

Снимка: Посолство на България в Тирана

Седмица след като сънародниците ни в Албания се включиха в изборния процес в България, имат възможността да станат част от друго събитие. Този път на фокус е българският фолклор, но не само. 

Народният певец Илия Луков ще представи новия си проект „С гласовете на България и Албания“ в градовете Корча и Елбасан на 8 и 9 октомври, научихме от информация на българското посолство в Тирана.  

В търсене на допирни точки с албанските народни песни и танци, в новия музикален проект на Илия Луков, заедно снародните певици Наталия и Татиана Петкови, Валерия Момчилова и танцовия ансамбъл „Мездра“, ще бъдат включени албански ансамбли и изпълнители. На сцената в Корча ще излязат Артистичният ансамбъл „Скендербег“ и народната певица Лядзареля Дети, а в Елбасан – Ансамбълът за народни песни и танци „Исуф Мюзюри“, народните певци братя Зена, Еглянтина Тоска и Дритан Мустафарай.  

Специален акцент в програмата ще бъдат представителите на българското национално малцинство, които също ще представят на сцената част от своите традиционни песни и танци

Поканата за събитието с вход свободен е към всички, които обичат българския и албанския фолклор. 

Съставил: Елена Каркаланова


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36
Кирил Маричков

Отиде си "щурецът" Кирил Маричков

Почина българският певец, китарист и композитор Кирил Маричков. Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци, където рок музикантът е трябвало да има концерт с "Фондацията", съобщи bTV, позовавайки се на свои източници. Рок пътят на..

публикувано на 11.10.24 в 20:12

"Крадец на мечти"

Музиката на DARA е пъстра като самата нея - доказва го най-новият ѝ сингъл "Крадец на мечти". В него младата певица води откровен диалог с вътрешния си критик - онзи глас, който често ни руши и разколебава, но в същото време без милост ни тласка към..

публикувано на 11.10.24 в 10:15