Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сайтът на БНР беше подложен на хакерска атака

Снимка: freepik.com

Сайтът на Българското национално радио - bnr.bg, беше подложен днес по обед на хакерска атака. Източникът все още не е установен. Регистрирани са били над 2 500 000 заявки за достъп в секунда, блокирали достъпа до платформата на общественото радио. Това напомня на атаката от неделя, когато сайтове на държавни институции бяха блокирани за минути от руската хакерска група "Килнет". 
Благодарение на усилията на специалистите на БНР и на доставчика ЕВОЛИНК достъпът до сайта беше бързо възстановен. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 10 май 2024 г.

В "България днес" на 10 май говорим за началото на предизборната кампания в България и коментираме резултатите от изборите в Република Северна Македония в български контекст. Поздравяваме учителите и учениците от Българското неделно училище "Св. Св. Кирил..

публикувано на 10.05.24 в 19:00

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Тръгва платформата за български езикови ресурси онлайн БЕРОН

БАН представи платформа за български езикови ресурси онлайн БЕРОН. БЕРОН е съкращение ( Български езикови ресурси онлайн ), но и напомня за българския енциклопедист и автор на "Рибния буквар" Петър Берон. Чрез платформата се осигурява свободен..

публикувано на 10.05.24 в 14:06